Žiedinio kopūsto pica

09 Rgp Žiedinio kopūsto pica

Taigi, netikėtai mano namuose atsirado žiedinis kopūstas. O ką iš jo pagaminti??? Sukau galvą, nes paprastai pakepto nenorėjau. Ir atsiminiau, jog esu mačius picos pagrindą iš žiedinio kopūsto 🙂 Greit susiradau receptą ir pradėjau savo ekspermentą 🙂

Pagrindui reikės:

  • Žiedinis kopūstas
  • Kiaušiniai – 3 vnt.
  • Migdolai – 1 stiklinė
  • Ferm. sūris
  • Miltai – 2 šaukštai
  • Prieskoniai

 

Gaminimo eiga:

Kombaino pagalba susmulkiname žiedinį kopūstą. Gautą masę reikia labai gerai nusunkti, kad nesigautų košė (todėl papildomai dėjau ferm. sūrio tarkuoto smulkiai ir miltų). Įmušame kiaušinius, prieskonius ir gerai išmaišome. Susmulkiname migdolus iki miltų ir beriame į žiedinio kopūsto masę, gerai išmaišome. Masę dedame į kepimo formą, išlyginame ir pakepame, kol gražiai paruduoja 🙂
O tada jau improvizuojame ir dedame, ką tik norime ir kas tik „šauna“ į galvą 🙂 Pakepusį pagrindą ištepiau pomidorų pasta, garstyčiomis ir krienais. O ant viršaus dėjau agurko, pomidoro, jalapeno, saliamio, svogūno, sūrio.. Paruoštą picą dar pakepame kokias 15-20 min. Ir skanaujame 🙂
Neslėpsiu, tikrai buvo labai smalsu ir baisu, ar bus skanu, ką vyras sakys. Mano nuostabai, skonis pranoko lūkesčius. Vyras irgi valgė ir vis komplimentus sakė. Taigi, kartosim dar ne kartą ir žiedinis kopūstas mano virtuvėje nebebus toks retas svečias 🙂
IMG_2859 IMG_2863

Skanaus!