Varškės pica

27 Rgp Varškės pica

Neslėpsiu, net ir žinodama, kad pica yra gražios figūros priešas Nr. 1, aš ją vistiek labai mėgstu.Nemėgstu tik gaminti patiekalų, kuriuose reikia minkyti ir kočioti tešlą. Taigi, mano gaminama pica nėra toji tradicinė su miltais ir mielėmis. Manosios pagrindą sudaro varškė. Taip, varškė 🙂 Tikiu, kad mano pica draugiškesnė gražiai figūrai 😀
Pagrindui Reikės:

  • Varškė – 0,5 kg.
  • Kiaušiniai – 1 arba 2 vnt. (priklausomai nuo dydžio)
  • Miltų
  • Aliejaus 

Picos įdarui reikės (visko, kas jums skanu, o aš šįkart naudojau):

  • Saliamis
  • „Daktariška“ dešra
  • Marinuota paprika
  • Marinuoti agurkai
  • Pomidoras
  • Jalapenas
  • Svogūnas
  • Marinuoti svogūnėliai
  • Tarkuotas sūris “Džiugas”
  • Pomidorų padažas
  • “Provanso” žolelės, arba prieskoniai picai

Varškę sumaišome su kiaušiniais, dedame miltų ir vėl maišome. Kad tešla nebūtų tokia kieta pylame šiek tiek aliejaus. Rankomis dedu po gabaliuką masės ir kloju kepimo skardą. Kai kepimo skarda jau padengta tešla paberiu “provanso žolelių, aptepu pagrindą pomidorų padažu, užberiu tarkuoto sūrio ir pradedu improvizuoti 🙂 Dedu tai, ką mėgstu ir tai, kas tuo metu yra šaldytuve. Šįkart pica bus su saliamiu, marinuota paprika, agurkais, pomidorais, svogūnu, jalapenu.

Dedame skardą į orkaitę įkaitintą iki 180C. Kepame, kol tešlos kraštai gražiai apskrunda. Išjungus orkaitę, dar palaikome picą šiltai (labai karštą sunku gražiai atpjauti ir įdėti į lėkštę). Esant poreikiui užberiame dar papildomai tarkuoto sūrio 🙂

Skanaus!