Trinta aštri moliūgų sriuba

28 Rgs Trinta aštri moliūgų sriuba

Antrą kartą gyvenime bandau virti moliūgų sriubą. Pirmas kartas buvo nevykęs, nes įdėjau daug mokrų, tai sriuba gavosi saldi. Šįkart improvizacija pavyko, sriuba gavosi labai skani ir aštri 🙂

Reikės:

  • Moliūgas
  • Bulvės – 2 vnt.
  • Morka – 1 vnt.
  • Svogūnas – 1 vnt.
  • Česnkas – kelios skiltelės
  • Čili – 1 vnt.
  • Sultinio kubelis – 1 vnt.
  • Prieskoniai („Provanso“)

Gaminimo eiga:

Nuvalome ir susmulkiname moliūgą, akepame su čili ir česnaku, beriame prieskonių. Kol kepa moliūgas, nuskutame bulves, jas supjaustome ir dedame į verdantį sultinį. Pakepiname smulkintą svogūną su tarkuota morka. Į puodą su sultiniu ir bulve sudedame apkapintą moliūgą ir kepintą morką su svogūnu. Paverdame ir sutriname. Patiekiame su skrebučiais. Galima įdėti grietinės.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Skanaus!