Šventinis „tortas“

26 Gru Šventinis „tortas“

Reikės:

  • Sausainiai „Selga“ – 3 pakeliai
  • Sviestas iš saldžios grietinėlės – 1 pakelis
  • Kondensuotas pienas – 1 skardinė
  • Grietinėlė – 400 ml.
  • Citrinos sultys ir žievelė – 60 ml.
  • Kokoso drožlės

Gaminimo eiga:

„Torto“ pagrindui sausainius sutrupiname iki trupinių, dedame minkštą sviestą ir gerai išmaišome. Klojame torto formą (galima ir šonus). Ruošiame viršų – plakame grietinėlę, tada lėtai įmaišome kondensuotą pieną, kokoso drožles ir citrinos sultis su žievele. Kepame iki 180C įkaitintoje orkaitėje ~8 min. Tada leidžiame atvėsti ir dedame nakčiai į šaldytuvą. Ryte papuošiame ir skanaujame prie kavos 🙂

Skanaus!