Suši (su lašiša)

11 Gru Suši (su lašiša)

Tai patys skaniausi ir visų mėgstamiausi suši (su lašiša). Skaniam suši svarbu skanūs ryžiai.

Reikės:
  • Apvalieji ryžiai
  • Jūros dumblių lapai
  • Lašiša
  • Agurkas
  • Ikrai (dirbtiniai)
  • Cezario padažas (nebūtina)
  • Ryžių actas
  • Cukrus
  • Druska
  • Vanduo
    Gaminimo eiga:

Man pati geriau ryžių ir vandens proporcija 1 stiklinė ryžių – 1.5 stiklinės vandens (2 ryžių – 3 vandens ir t.t.). Atamatus ryžių kiekį juos reikia kelis kartus perplauti (kol vanduo lieka daugmaž skaidrus). Tada pylame vandenį, uždengiame puodą ir verdame 8min. ant didžiausios ugnies, o po to 10min. ant mažiausios. Jokiais būdais nenukelinėti dangčio nuo puodo. Išvirus išjungiam dujinę ir ryžius paliekam puode (nenudengus dangčio!). Kol ryžiai vėsta, paruošiame padažą jiems – ryžių actas (keli v.š.), cukrus (1-2 v.š.) ir druska (1-2 a.š.) – pakaitiname ir maišome, kol cukrus ir druska ištirpsta – šiuo padažu sulaistome ryžius 🙂 Na, o tada jau imame lapą, šlapiname rankas, klojame ryžius, dedame agurko, lašišos, beriame ikrų, aš dar patepu cezario padažu (galima majonezu) ir vynioju.
Patiekiame su soja ir wasabi.

IMG_0945

Skanaus!