Silkė su karamelizuotais svogūnais ir slyvom

14 Gru Silkė su karamelizuotais svogūnais ir slyvom

Artėjančių švenčių proga puikiai tinkantis patiekalas 🙂 Ašarų buvo daug, labai daug, bet skonis tikrai geras. Tikėtina, kad ši silkė keliaus ant Kūčių stalo.

Reikės:

  • Silkės filė
  • Svogūnai – 4-5 vnt.
  • Cukrus (rudasis) – 1-2 v.š.
  • Pomidorų pasta – 1-2 v.š.
  • Slyvos džiovintos – 5 vnt.
  • Alyvuogių aliejus – kepimui

 

Gaminimo eiga:

 

Svogūnus pjaustome plonais griežinėliais (su peiliu tai padaryti gali būti sudėtinga, aš tam naudoju pjaustyklę, tai labai greit padarau vienodo storio griežinėlius), beriame į įkaitintą aliejų ir vis maišome. Kai svogūnai suminkštėja, beriame cukrų ir vėl maišome, maišome, maišome 🙂 Tada dedame pjaustytas slyvas (prieš tai nuplikytas verdančiu vandeniu) ir pomidorų pastą, viską išmaišome ir paliekame atvėsti. Kol „padažas“ vėsta, supjaustome silkę.

img_4606

Skanaus! 🙂