
06 Rgs Obuolys įdarytas varške
Turėjau obuolių ir sukau galvą, ką gaminti – obuolių pyragą, ar kepti orkaitėje įdarytus varške? Pyragas jau pabodęs, tai nusprendžiau pagaminti sveikesnį desertą. Neprašoviau. Buvo laaaabai skanu! Ir neliko net sekančiai dienai puselės… :))
Reikės:
- Obuoliai
- Varškė (naudojau ‘President’ pertrintą su vanile)
- Razinos
- Cinamonas
- Cukrus
- Cukraus pudra
- Karamelinis padažas
Gaminimo eiga:
Obuolius pjauname pusiau, išskobiame vidurį (sėklas) ir puseles dedame į kepimo formą (naudojau silikoninę, tai nieko netepiau ir netiesiau, kad nepriliptų). Ruošiam įdarą – nuplikome razinas, dedame varškės ir cinamono, išmaišome ir dedame į obuolių puseles. Dar užbėriau rudojo cukraus ant viršaus ir į orkaitę 180c, kol gražiai apkepė.
Smaližiams patiekiame su cukraus pudra ir karameliniu padažu, o sau – be papildomų priedų, nes ir taip labai skanu ;))
Skanaus!