Kijevo kotletas

28 Gru Kijevo kotletas

Visada atrodė, kad pagaminti kijevo kotletą labai sudėtinga. Ech, kaip aš klydau 😀 Na, pirmas bandymas gal ir nėra labai vykęs (vizualiai), bet skonis buvo tobulas 🙂 Kitą kartą pasistengsiu, kad ne tik skonis būtų geras, bet ir vaizdas :))

 

Reikės:

  • Vištienos krūtinėlė
  • Sviestas
  • Prieskoniai
  • Džiuvesėliai
  • Kiaušinis – 2 vnt.
  • Aliejus (kepimui)

 

Gaminimo eiga:

 

Krūtinėlę išmušame (kitą kartą „mušiu“ dar ploniau, nes gavosi kijevai-mutantai), beriame mėgstamų prieskonių. Į vištienos filė dedame gabaliuką atšaldyto sviesto (norint, sviestą galima pagardinti prieskoniais irgi), susukume mėsą ir voliojame džiuvesėliuose, kiaušinio plakinyje, vėl džiuvesėliuose ir vėl plakiny ir vėl džiuvesėliuose…

Įkaitiname kelis šaukštus kokoso aliejaus ir apkepame kotletus iš visų pusių. Kai apkepa, dar dedame į orkaitę bent 10min. Patiekiame su mėgstamu garnyru.

Skanaus! 🙂

P.S. Pamiršau nufotografuoti prapjautą kotletą su išbėgusiu sviestu… sviesto buvo, tad kijevo kotletai pavyko 🙂