Kiaušiniai virti be lukšto „Benediktai“

04 Bir Kiaušiniai virti be lukšto „Benediktai“

Ar mėgstate skystai virtą kiauštinio trynį? Aš nemėgstu, bet ko nepadarysi dėl mylimo vyro :)) Dėl jo reakcijos tikrai verta pasistengti. Tai jeigu jūs, ar jūsų artimieji, mėgsta – pabandykite.
Kadaise esu bandžiusi, bet buvo ilgas ir sudėtingas procesas. Man patinka greitai ir paprastai, bet skaniai :)) Atrodo, kad pavyko.
Kol kas nebandžiau pagaminto to tikrojo padažo, kuris patiekiamas su Benedikto kiaušiniais. Gal kada pabandysiu. Kol kas visai skanu ir be jo.
Taigi reikės puodo, vandens, druskos, acto ir visko, ką mėgstate. Aš kiekvieną kartą improvizuoju ir priedus renkuosi pagal nuotaiką ir šaldytuvo turinį.

Kiaušiniai: pirmiausiai užverdame vandenį, pilame acto (nematuoju, tiesiog du gerus šaukštus), druskos. Nuimu puodą nuo ugnies ir iš lėto, atsargiai mušu kiaušinius. Laukiu, kol baltymas ima kietėti. Palaukiu, kokias dvi ar tris minutes (priklauso nuo kiaušinių dydžio). Tuomet vėl puodą statau ant sumažintos ugnies ir leidžiu pavirti dvi minutes. Viskas. Su šaukštu atsargiai imame kiaušinius iš puodo, nusausinu virtuviniu rankšluosčiu šaukštą ir dedu į lėkštę.

Pagrindas/priedai: dažniausiai tiekiu su kepintu batonu ar bandele (skanu ir su duona). Pakepu orkaitėje, jei turiu, uždedu plonai pjaustytos šoninės, dedu avokado, salotos, pomidoro, padažui naudoju krienus, arba krienus su majonezu. Vietoj šoninės skanu su lašiša. Arba tik su daržovėmis. Kaip ir minėjau, drąsiai improvizuokite pagal savo skonį ir tikrai atrasite sau tobulą derinį.

Štai ir viskas. Paprasta, o ir vyras sako, kad dieviškai skanu. Aš juo tikiu :))

Skanaus!
🙂