Čili sriuba

26 Rgp Čili sriuba

Tai pats mėgstamiausias mūsų šeimos vyrų patiekalas (čili sriuba). Aštru, skanu ir labai sotu. Visada verdu patį didžiausią puodą, kad tik nepritrūktų pakartojimui 🙂 Receptų yra labai daug ir kiekvieną kartą gamindama improvizuoju – naudoju vis kitokią mėsą, prieskonius, pomidorų padažą, sūrį

Reikės:

  • Malta mėsa ~1 kg. (naudoju tokią, kokią tuo metu turiu. Šįkart buvo mixas – stirniena ir kiauliena su jautiena).
  • Paprika (raudonoji) – 5 vnt.
  • Čili – 2 vnt.20150826_133746
  • Jalapenas – keli griežinėliai
  • Svogūnas – 1 vnt.
  • Pupelės raudonos – 1 skardinė
  • Pupelės baltos – 1 skardinė
  • Smulinti pomidorai savo sultyse – 1 skardinė
  • Aštrus pomidorų padažas – 1 indelis
  • Ryžiai – 100 g.
  • Sultinio kubelis – 1 vnt.
  • Tarkuotas sūris „Džiugas“ (tinka ir kitas)
  • Česnakinis batonas
  • Prieskoniai

Gaminimo eiga:

Apkepiname maltą mėsą kartu su smulkintu svogūnu, dedame norimų prieskonių (aš pilu „Vorčesterio“ padažo, dedu maltai mėsai skirtų prieskonių, aštraus prieskonių mišinio, čili piprų). Kol mėsa kepa, supjaustome paprikas/čili/jalapeną norimo dydžio gabaliukais.

20150826_131934

Užkaičiame puodą su vandeniu, dedame sultinio kubelį, ryžius, apkepintą mėsą. Kai ryžiai maždaug išvirę sudedame paprikas, dedame pomidorų padažo ir verdame toliau. Paprikoms suminkštėjus sudedame pupeles ir dar paverdame kelias minutes. Prieš patiekiant pabarstome tarkuotu sūriu. Patiekiame su česnakinio batono rieke.