
28 Rgs Burokėlių sriuba
Viskas labai paprasta, net recepto nereikia, bet parašysiu 😀 Sriuba gavosi labai skani, gaila, kad nuotraukomis skonio neišeina perteikti.
Reikės:
- Bulvės – 1 vnt. (jei mažos – 2 vnt.)
- Morka – 1 vnt.
- Svogūnas – 1 vnt.
- Marinuoti burokėliai – 0,5 l.
- Grietinė
- Sultinio kubelis
- Pipirai
Gaminimo eiga:
Užverdame puodą su vandeniu, dedame sultinio kubelį ir kubeliais jaustytas bulves. Kol bulvės verda, aliejuje pakepiname smulkintą svogūną ir tarkuotą morką. Dedame į puodą su bulvėmis. Dedame marinuotu burokėlius (naudojau naminius, mamos marinuotus). Sriubos skonis priklauso nuo marinuotų burokėlių skonio. Šįkart burokėliai buvo labai skanūs, aštroki, tai ir sriuba gavosi labai skani. Beriame pipirų, paskaniname grietine ir patiekiame.
Skanaus!